Lippu.fi Facebook
Lippu.fi Facebook

Tapahtumat

Nikolai Gogol: Mielipuolen PäiväkirjaNikolai Gogol: Mielipuolen Päiväkirja 27.03.

Pe 27.3. klo 19 Nikolai Gogol: Mielipuolen Päiväkirja

Suosalo Mielipuolen päiväkirjassa

"Näyttelijä tarvitsee vain muutaman eleen, viattomasti ilmaan heitetyn ajatuksen ja suuren annoksen karismaa. Suosalo kuvaa sanoilla niin, että katsoja voi nähdä edessään paikat, koirat, morsiamet kosijoineen ja viraston ällistyneet kollegat. Kun hän narisuttaa Kaspian meressä kenkiään, näyttämö soi." -Kirsikka Moring / Helsingin Sanomat

"Martti Suosalon virtuoosimainen näyttelijäntyö nostaa klassikkotekstin näyttämöllisille siivilleen. Kokonaisuudessa on hypnoottinen tempo. Yleisö tuntuu hengittävän esityksen tahdissa." -Annina Karhu / Turun Sanomat

"Se toimii, se koskettaa. Samaan aikaan kun ihailee toteuttajien teknistä ja ammatillista osaamista, yrittää hillitä alkuun nauruaan ja sitten nyyhkytystään. Että ei menettäisi mitään. Olisin katsonut koko jutun samalta istumalta uudelleen." -Saara Markkanen / Kouvolan Sanomat

Tule kokemaan Martti Suosalon upea bravuuri, nykyaikaan siirretty Gogolin klassikko Mielipuolen päiväkirja Järvenpää-salissa 27.3. klo 19.

Anton Nikkilän suomennoksen on ohjannut Kari Paukkunen. Esityksen on tuottanut K-P Ideat yhteistyössä Aleksanterin teatterin kanssa.

Liput Lippupisteestä alk. 28,50 €

 Rakkaudella Tuliset Tenorit Rakkaudella Tuliset Tenorit 28.03.

LA 28.3. Klo 18 Rakkaudella Tuliset Tenorit

Jyrki Anttila
Pentti Hietanen
Tomi Metsäketo

Iloa ja valoa kevääseen tuovat hurmaavat Tuliset tenorit - Jyrki Anttila, Pentti Hietanen, Tomi Metsäketo - täysin uusitulla ohjelmallaan.
Teemana ovat rakkauslaulut, rakkauden eri vaiheet alkuhuumasta sydänsuruihin sekä rakkauden eri kohteet. Ohjelmistossa on ikivihreitä klassikoita, tangoja sekä myöskin uusia ja ihania mutta tuntemattomampia kappaleita, joita tenorit tulkitsevat sydämellä yhdessä ja erikseen. Toki ohjelmistossa on myös muutamia suosikkikappaleita edellisestä ohjelmistosta, ne joita yleisö ei koskaan kyllästy kuulemaan. Lisäsäväyksen iltaan tuo jo legendaarinen tenorien oma 10-henkinen huippuorkesteri johtajanaan Jukka Nykänen.

Kolme hurmuritenoria yhdistivät voimansa ja ovat konsertoineet koko maan kattavalla Tuliset tenorit - kiertueellaan loppuunmyydyissä konserttisaleissa. Konserttivieraat ovat osoittaneet joka ilta seisten suosiotaan eikä suosionosoituksista ole meinannut tulla loppua!
Tenorit ilmiselvästi viihtyvät yhdessä, joka näkyy leikinlaskuna ja ja suorastaan hulvattomana huumorina estradilla. Yhdessä tekemisen ilo ja riemu välittyy myös yleisölle, jolta saatu palaute on ollut ylistävää.

Hietanen kuvailee heitä joukkupelaajiksi, jotka nauttivat eniten yleisölle esiintymisestä, mutta he ovat erilaisia laulajia. ”Jyrki on tyylipuhdas oopperalaulaja vaikka äänessä on myös italialaista lyyrisyyttä. Tomin ääni taas on yksinkertaisesti erittäin kaunis. Itselläni on sydämessä ja veressä rytmimusiikki, mutta teen myös klassista musiikkia.”
Jyrki Anttila kertoo pitävänsä Hietasessa sekä hänen äänestään että tekemisestä huokuvasta sydämellisyydestään. ” Hänen soundinsa on niin hieno ja Tomin ääni taas - wau, siinä on oikeanlaista italialaisten balladien sävyä”.
Metsäketo kertoo että pyrkimyksenä on tuoda yleisölle hieman viihteellisempää tunnelmaa. ”Klassiset tenorit klassisessa konsertissa voisi saada ihmiset takajaloilleen, siksi nämä ovat viihdekonsertteja”.

Konsertin kesto 2t 30 min, sisältää väliajan

Liput Lippupisteestä 51,50 €

 

Matti ja Teppo 45-vuotisjuhlakiertue - YksinoikeudellaMatti ja Teppo 45-vuotisjuhlakiertue - Yksinoikeudella 07.04.

Ti 7.4. klo 19 Matti ja Teppo 45-vuotisjuhlakiertue - Yksinoikeudella


Suomen suosituimman veljesparin Matin ja Tepon 15. lokakuuta 2014 alkanut 45-vuotisjuhlakiertue ”Yksinoikeudella” päättyi kotiin Turkuun 30. päivä marraskuuta. Yleisöä syksyn konserteissa oli yhteensä lähes 25 000 henkeä.

Alun perin kuudentoista konsertin mittaiseksi suunniteltu kiertue kasvoi yleisömenestyksen myötä kahdeksantoista konsertin kiertueeksi, mutta kysyntä ei suinkaan ota laantuakseen.
Ja kun kerran kysyntää riittää, niin ahkerat veljekset ovat päättäneet jatkaa juhlakiertuettaan tulevana keväänä 2015.

- Onhan tämä nyt todellinen etuoikeus päästä vielä jatkamaan onnistunutta juhlakiertuetta ensi huhtikuussa ja peräti yhdentoista konsertin verran, Matti kertoo hyväntuulisena.
- 45 vuoteen mahtuu kevyesti noin 6 000 esiintymistä, keikkaa ja konserttia. Laulaja on tehty yli 400 kappaletta, ja yhteenlaskettu levymyynti ylittää puolitoista miljoonaa kappaletta. Kultalevyjä on laskujemme mukaan 31 kappaletta, joista viimeisin viime lokakuussa julkaistu ”Yksinoikeudella”. Platinalevyjä on toimiston seinillä kahdeksan kappaletta ja TuplaPlatinalevyjäkin kolme kappaletta. Onhan tässä tullut tahkottua.

- Kevään konserttien ohjelmisto noudattelee pääosin kuluneen syksyn ohjelmistoa, mutta varmasti siihen tulee myös joitain yllättäviä ja mielenkiintoisia muutoksia, Teppo lisää.


Liput Lippupisteestä 45 €

LISÄTIETOJA:
www.menolippu.fi

Tuottaja: Eastway Live

Jaakko Saariluoma: Maamme-NauruJaakko Saariluoma: Maamme-Nauru 10.04.

Pe 10.4. klo 19 Jaakko Saariluoma: Maamme-Nauru

Jos suomalaisella viihteellä olisi eturivi, seisoisi Jaakko Saariluoma tukevasti sen keskellä, askeleen muiden edellä. Näyttelijä, tv-tähti ja viihdemaailman monilahjakkuus kuuluu kiistatta kotimaisen stand up -komiikan kirkkaimpaan kärkeen.

Keväällä 2013 Saariluoma totetutti pitkäaikaisen haaveensa stand up -soolokiertueesta ja räjäytti välittömästi pankin myyden 20.000 pääsylippua! Jos kyseessä olisi ollut CD-levy, määrä olisi oikeuttanut platinaan! Keväällä 2015 Jaakko kiittää ja kumartaa ja esittää uuden kiertueen, Maamme-naurun.

K-15. Kesto n. 2h

Liput Lippupisteestä alk.  29,50 / 22,50 €

Keväinen konsertti - Merikannosta SchubertiinKeväinen konsertti - Merikannosta Schubertiin 16.04.

To 16.4. klo 19 Keväinen konsertti - Merikannosta Schubertiin

Järvenpääläinen sopraano Kati Virolainen aloitti lauluharrastuksensa Järvenpään Naislaulajissa Ainottarissa yli 10 vuotta sitten. Vuonna 2008 Kati aloitti yksinlauluopinnot Keski-Uudenmaan Musiikkiopistossa Michael Keitelin johdolla. 

Viimeiset kaksi vuotta Virolainen on opiskellut Kaija Nuoranteen johdolla Kaijan Laulustudiolla.
Vuonna 2012 Kati suoritti klassisen laulun perustutkinnon 2/2, kiitettävin arvosanoin.
Katin ensimmäinen oma konsertti oli Järvenpään kirkossa keväällä 2013.
Kati on esiintynyt yksityistilaisuuksissa, useissa Keski-Uudenmaan Musiikkiopiston päätöskonserteissa, Laulustudion konserteissa, sekä Ainottarien solistina.

Tämän konsertin ohjelmistoon kuuluu mm. Sibeliuksen "Illalle" ja Brahmsin "Die Mainacht"

Baritoni Timo Ahvenjärvi on opiskellut laulua Kaija Nuoranteen johdolla vuodesta 2003 lähtien.
Lisäksi Ahvenjärvi on osallistunut useana kesänä Lohjan Laulupäivien ja Joutsenon Taidekesän laulukursseille opettajanaan oopperalaulaja Jorma Elorinne ja opiskelee myös yksityisesti Elorinteen oppilaana.
Oopperalaulua Ahvenjärvi opiskeli Helsingin Konservatorion avoimella oopperaluokalla 2011-2012 ja teki oopperadebyyttinsä tuomarin roolissa Kirmo Lintisen säveltämässä Konservatorion 90-vuotisjuhlaoopperassa syksyllä 2012. Oopperan lisäksi Ahvenjärvi on laulanut keskeistä lied-ohjelmistoa ja esiintynyt useissa oppilaskonserteissa, kesäkurssien päätöskonserteissa sekä laulunäytelmissä. Ensimmäisen oman liedkonserttinsa hän piti Helsingissä huhtikuussa 2014.

Tässä konsertissa kuullaan mm. Sibeliuksen ”Demanten på marssnön”, Schubertin ”An Silvia” sekä Merikannon iki-ihanat laulut ”Myrskylintu” ja ”Elämälle”.

 

Konsertin säestäjänä toimii pianisti Michael Keitel.

Liput Lippupisteestä 12,50 €

Keltainen palloKeltainen pallo 17.04.-09.05.

Keltainen pallo

Keltainen pallo on ajatuksia herättävä tarina nykypäivän rooleista ja niiden merkityksistä. Usein ennakko-odotukset ohjaavat käyttäytymistä ja oman roolinsa alle voi jäädä vangiksi. Näytelmä sopii hyvin nuorille katsojille, koska sen avulla voi miettiä omaa käyttäytymistään ja tarvetta piiloutua erilaisten roolien alle. Näytelmän avulla on helppo nostaa keskusteluun erilaisuutta, käyttäytymistä ja sukupolvien välisiä eroja. 

Keltaisen pallon rooleissa ovat Järvenpään teatterin 13-19-vuotiaat JäTe-Nuoret ja ohjaustyöstä vastaavat Ville Mustonen ja Minna Lund.

Liput 7 / 12 € 
Esitys alkaa klo 18 ja sen kesto on n. 1 t 15 min

Muut esitykset: la 18.4. ke 22.4. to 23.4. la 25.4. ke 29.4. to 7.5. pe 8.5. la 9.5.

III kansainvälisen Sibelius-laulukilpailuIII kansainvälisen Sibelius-laulukilpailu 19.04.-25.04.

III kansainvälinen Sibelius-laulukilpailu 19. - 25.4.2015 Sibelius-salissa

 

Kolmannen kerran järjestettävä kansainvälinen Sibelius-laulukilpailu on avoin korkeintaan 35-vuotiaille Itämeren maiden kansalaisille. Kilpailuun on valittu ennakkokarsinnan perusteella 30 laulajaa. Kilpailu koostuu alku- ja välieristä sekä finaalista. Kilpailijat esittävät Sibeliuksen yksinlauluja ja muuta liedohjelmistoa yhdessä pianistin kanssa.

Tuomariston jäseninä toimivat pianotaiteilija Gustav Djupsjöbacka, mezzosopraano Monica Groop, sopraano Inger Dam-Jensen, baritoni Andreas Schmidt ja baritoni Olle Persson.

Avajaiset
su 19.4. klo 19
Alkuerät
ma 20.4. klo 16 ja 19
ti 21.4. klo 16 ja 19
ke 22.4. klo 16 ja 19
Välierät
to 23.4. klo 17 ja 19
pe 24.4. klo 17 ja 19
Finaali
la 25.4. klo 19

Järjestäjä: Järvenpään Sibelius-Viikot ry
Liput:
Avajaiset vapaa pääsy
Alkuerät 12,50/9,50/6,50 € (sis. palvelumaksun)
Välierät 12,50/9,50/6,50 € (sis. palvelumaksun)
Finaali 32,50/27,50/17,50 € (sis. palvelumaksun)
Lisäksi myydään päivälippuja, alku- ja välieräpaketteja sekä kaikki konsertit sisältäviä paketteja. 

www.sibeliussinging.fi

Riku Niemi Orchestra solisteinaan Johanna Iivanainen ja Mikael Konttinen - Muistoissamme Aarno RaninenRiku Niemi Orchestra solisteinaan Johanna Iivanainen ja Mikael Konttinen - Muistoissamme Aarno Raninen 26.04.

Su 26.4. klo 18 Muistoissamme Aarno Raninen

Riku Niemi Orchestra solisteinaan Johanna Iivanainen ja Mikael Konttinen, soittaa konsertillisen Aarno Ranisen musiikkia. Viime syksynä äkillisesti menehtynyt Raninen tunnetaan parhaiten lauluistaan. Konsertissa kuullaan Aarno Ranisen ja hänen merkittävimpien sanoittajakumppaneidensa, Juha Vainion, Vexi Salmen ja Pertsa Reposen, kanssa syntynyttä musiikkia.

Jotkut Ranisen viihdesävellyksistä ovat saavuttaneet lähes kulttiaseman. Lapponian, Huilumiehen ja Kymppitonni-visailun teeman tunnistavat kaikki. Suomalaisen rytmimusiikin mestari ja moniosaaja ehti niin säveltäjän, sovittajan kuin tuottajan ja televisio- ja studiokapellimestarin roolissaan luoda laajan ja persoonallisen tuotannon. RNO kunnioittaa Ranisen elämäntyötä luomalla katsauksen myös hulvattoman hammond-urkurin maailmaan.

Riku Niemi Orchestra solisteinaan Johanna Iivanainen ja Mikael Konttinen - Muistoissamme Aarno Raninen

Tuotanto Riku Niemi Orchestra

www.rikuniemiorchestra.com

Liput Lippupisteestä alk. 28 €

Järvenpään Mieslaulajien  vapunaaton konsertti ja -tanssiaisetJärvenpään Mieslaulajien vapunaaton konsertti ja -tanssiaiset 30.04.

To 30.4.  klo 19 Järvenpään Mieslaulajien Vapunaaton konsertti ja -tanssiaiset

ÄitienpäiväkonserttiÄitienpäiväkonsertti 10.05.

Su 10.5. klo 14 Äitienpäiväkonsertti


Järvenpään kaupungin perinteisessä äitienpäiväkonsertissa esiintyvät Keskisen Uudenmaan musiikkiopiston kuorot ja yhtye sekä muusikot Sibelius-Akatemiasta. Konsertin päätteeksi kahvitarjoilu.

Järjestäjä: Järvenpään kaupunki
Liput: vapaa pääsy

Kevään sävelKevään sävel 12.05.

Ti 12.5. klo 19 Kevään sävel

Vauhdikas Viihdekonsertti, Viihdekuoro Buffo solisteineen
Tapahtuman kesto 2 h 15 min., väliaika 20 min.

Liput Lippupisteestä alkaen 29,50 €

Sibelius-konserttiSibelius-konsertti 12.05.

Ti 12.5. klo 18 Sibelius-konsertti Juhani Aho -salissa

 

Jean Sibeliuksen musiikkia naiskuorosovituksina. Kuoroa johtaa Mareks Lobe

Liput Lippupisteestä  17,50 €

Järjestäjä: Järvenpään Naislaulajat Ainottaret

Tanssin IltaTanssin Ilta 19.05.

Ti 19.5. klo 19 Tanssin Ilta

Teatterikorkeakoulun esitysvierailu Järvenpäässä. Keski-Uudenmaan Tanssiopisto, Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu sekä Järvenpään kaupungin kulttuuripalvelut tuottavat yhteistyöllä Järvenpää-talolle tanssin illan, jossa esiintyy Teatterikorkeakoulun Tanssitaiteen linjan opiskelijoita sekä Keski-Uudenmaan Tanssiopiston opiskelijoita.
Teatterikorkeakoulu tuo Sibelius-Salin lavalle nykytanssikoreografian.

Vapaa Pääsy!

Järjestäjät: Keski-Uudenmaan Tanssiopisto, Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu sekä Järvenpään kulttuuripalvelut.

Sinitaivas 2015 - Legendaarinen Olavi VirtaSinitaivas 2015 - Legendaarinen Olavi Virta 09.11.

Ma 9.11. klo 19 Sinitaivas 2015 - Legendaarinen Olavi Virta

Tänä vuonna vietetään, kiistatta yhden maamme legendaarisimman, suomalaisen iskelmän ja tangon ylivertaisen kuninkaan Olavi Virran syntymän 100-vuotisjuhlaa.

”Legendaarinen Olavi Virta” on Seinäjoen Tangomarkkinoiden teemana ja festivaalitapahtumien huipentuma on Seinäjoki Areenan Juhlakonsertti 10. heinäkuuta 2015. Lisää juhlatunnelmaa on luvassa, sillä Sinitaivas-konserttikiertue kiertää marraskuussa samaan teemaan liitettynä.
Olavi Virta yhdisti urallaan taitavasti näyttelemisen ja laulamisen antaen suomalaiselle viihdeteollisuudelle kaikkensa. Viihteen valtaistuimen haltijana hän nosti monet sävelmät suomalaisten klassikoiksi. Rakastetun viihdetaiteilijan värikäs ura jätti musiikkihistoriaamme lähtemättömän vaikutuksen ja kuulijoille kallisarvoisen perinnön musiikkia, josta saamme nauttia vielä tänäänkin.

Sinitaivas-ohjelmisto johdattaa yleisön menneiden vuosikymmenten ainutkertaisiin hetkiin, ikivihreiden laulujen ja upeiden taiteilijoiden parissa.


Seuraa päivityksiä - esiintyjät julkaistaan kevään aikana!

Liput Lippupisteestä alkaen 44,50 €

Tapahtuman järjestää: Auraviihde 

www.auraviihde.fi

Mikko Kivinen - Kivinen tie Mikko Kivinen - Kivinen tie 12.11.

To 12.11. klo 19Mikko Kivinen - Kivinen tie

 

Takana on 35-vuotta kiertämistä. On oltu räkäisissä kuppiloissa, suurissa saleissa ja lähes kaikkien teatterien lavoilla. Välillä ei ole mennyt ihan putkeen, välillä sinnepäin ja joskus on mennyt yllättävänkin hyvin. Ehkä jotakin on kuitenkin nyt opittu, kuten esimerkiksi se, että ei tää niin vakavaa ole. Ei muuta kuin ukulele kainaloon ja menoksi: elämä on elämistä varten!

Tämä yhden miehen esitys on yksi Mikko Kivisen pitkän uran virstanpylväs. Tässä summataan tehtyä ja tekemättä jäänyttä tavalla, joka jättää vakavikot vähemmistöön. Mikko heittäytyy taas yleisönsä eteen täydellä sydämellä ja totaalisella riskillä - koskaan et ihan varmasti tiedä mitä tapahtuu. Se nyt ainakin on varmaa, Pertti Jarlan Fingerporimaiset kuvat johdattavat katsojat Kiviselle tielle.

Liput Lippupisteestä alkaen 29,50 / 24,50 €

ViihteelläViihteellä 27.11.

Pe 27.11. klo 19 Viihteellä

Tenori Jyrki Anttila, maailmankuulu basso Jaakko Ryhänen ja jo elävä legenda Seppo Hovi, piano/haitari, esittävät Lauantain toivotut hengessä rakastetuimpia säveliä viihde- ja operettimaailmasta: mm. Ystävän laulu, Äänisen aallot, Romanssi, Sinun silmiesi tähden, Ilta Volgalla, Granada.

Konsertin kappaleet nivoutuvat mukavasti yhteen Seppo Hovin lämpimillä ja asiantuntevilla juonnoilla.

Liput Lippupisteestä alkaen 38 €

Kuninkaallinen JoulukonserttiKuninkaallinen Joulukonsertti 18.12.

Pe 18.12. klo 19 Kuninkaallinen Joulukonsertti

Kuninkaallinen joulukonsertti on juhlava sisäänkäynti joulumusiikin satumaiseen maailmaan. Ensimmäistä kertaa järjestettävä Kuninkaallinen joulukonsertti -kiertue tarjoaa yleisölle tunnelmatuokioita, jotka yhdistävät sulavasti kaikkien aikojen rakkaimpia ja suosituimpia joululauluja.

Juhlava konsertti-ilta antaa tilaisuuden tarttua hetkeen, jossa Seinäjoen Tangomarkkinoilta tutut yleisön suosikit ja loistokkaasti soiva musiikki tuovat joulun sydämiin - konserteissa on aika irtautua arjen kiireistä ja heittäytyä joulun lumoon.
Jos rakastat joulua ja joulumusiikkia - tämä on sinun konserttisi!

Seuraa päivityksiä - esiintyjät julkaistaan kevään aikana!

www.auraviihde.fi/kuninkaallinenjoulukonsertti2015

Liput Lippupisteestä alkaen 44,50 €

Tapahtuman järjestää: Auraviihde 

 

Arkisto: Uusimmat 2015 2014 2013 2012