Lippu.fi Facebook
Lippu.fi Facebook

Tapahtumat

Joulukonsertti hyväntekeväisyyteenJoulukonsertti hyväntekeväisyyteen 20.12.

La 20.12. klo 19 Joulukonsertti hyväntekeväisyyteen

Tomas Höglund tähdittää jälleen Arkin joulukonserttia Järvenpää-talossa

Alkuvoimainen soul-laulaja Tomas Höglund on jälleen solistina joulukonsertissa lauantaina 20.12.2014 klo 19.00 Järvenpää-talon Sibelius-salissa. Tomas Höglund tuli Suomen kansalle tutuksi TheVoice of Finland -ohjelmassa etenkin soul-, gospel- ja balladikappaleiden tulkitsijana. Höglund oli mukana myös viime vuoden joulukonsertissa.

”Tämähän alkaa muodostua jo perinteeksi, kun neljättä kertaa järjestämme eri musiikkityylejä ja perinteisiä joululauluja yhdistävän konsertin. Vuosi vuodelta tunnelma on kehittynyt yhä intensiivisemmäksi. Olemme saaneet omien levyttäneiden artistiemme sekä monipuolisen ArkkiHouseBandin rinnalle myös kasvavan joukon vierailevia huippumuusikoita”, joulukonsertin tuottaja Jappe Vilponen hehkuttaa.

Höglundin lisäksi vierailijoina ovat myös trumpetisti Mikko Pettinen, saksofonisti Joonatan Rautio ja harmonikkataiteilija Juha Könönen. Tämän vuoden konsertissa kuullaan souliin vivahtavia tulkintoja tunnetuista joululauluista sekä perinteisiä ja vahvoja suomalaisia helmiä.

Mikko Pettinen on yksi Suomen kuumimmista nuorista jazznimistä. Sibelius-Akatemiasta valmistunut Pettinen on toiminut kapellimestarina ja suunnittelijana UMOn Soul Night -produktioissa. Hän on säveltänyt ja sovittanut niin lastenmusiikkia, poppia, soulia kuin gospeliakin.

Joonatan Rautio on menestynyt saksofonisti ja säveltäjä. Hän toimii Sibelius-Akatemiassa saksofoninsoiton opettajana. Rautiolle on myönnetty useita tunnustuksia ja palkintoja sekä valittu muun muassaPori Jazzin Vuoden Taiteilijaksi. Rautio on vaikuttanut monien kotimaisten ja ulkomaisten artistien levyillä ja produktioissa.
JuhaKönönen puolestaan on voittanut arvostetun viihdeharmonikansoiton Suomen mestaruuden eli Kultaisen Harmonikan vuonna 1997.

Konsertin tuotto lähetetään lyhentämättömänä Järvenpään Vapaaseurakunta Arkin pitkäaikaiseen avustuskohteeseen Moldovaan, missä rahalla tuetaan paikallisia lapsia ja vähävaraisia heidän perustarpeissaan. Moldova on yksi Euroopan köyhimmistä maista.

LIPUT: Aikuiset 20 euroa, eläkeläiset ja työttömät sekä alle 15-vuotiaat lapset 10 euroa.

Konsertissa on väliaika.

Arkki House Band on:
Jappe Vilponen, Bass & Band master
Marko Varis, Drumms
Markus Wirth, Percussion
Ville Ilomäki, Guit
Hasu Pehkonen, Guit
Rauli Kannikoski, Keyb
Andreas Wirth, Keyb
Virpi Vilponen, Voc
Anja Wirth, Voc
Mika Hirvi, Voc
Petri Helmi, Voc
Milka Laine, Voc
Laura Wirth, Voc
Riitta Honkavuo-Rönqvist, Voc

Tomas Höglund, Voc
Joonatan Rautio, saksofoni
Mikko Pettinen, trumpetti
Juha Könönen, hanuri

Lisätiedot: Jappe Vilponen, tuottaja, 040 518 3262

Suuri Johann Strauss GaalaSuuri Johann Strauss Gaala 15.01.

To 15.1.2015 klo 19 Suuri Johann Strauss Gaala

Suuri Johann Strauss Gaala: “Les Orpheistes from Vienna” orkesteri, tanssijat ja viuluvirtuoosi Mario Hosse, orkesterin johto.

Kuplivan iloisessa Johan Strauss gaalakonsertissa kuullaan “Valssikuninkaan” tunnetuimimpia sävelmiä. Niiden myötä konsertissa palataan takaisin 1800-luvun iloisen ja loistokkaan Wieniin tunnelmiin. Tämä vastustamaton musiikki, joka aikoinaan lumosi Wienin seurapiirin, on saanut uutta piristystä uudistetussa Uuden Vuoden päivän konsertissa tehden näistä tutuista sävelmistä entistäkin suositumpia. Sellaiset tutut sävelmät kuin Keisarivalssi, Wienerwaldin tarinoita ja Ukkosta ja salamointia -polkka tempaisevat sinut tunnelmaan mukaan. Konsertin päättää perinteinen finaali kaikkein kuuluisimman valssin Tonava kaunoinen ja sävähdyttävän Radetzky-marssin myötä.

Liput Lippupisteestä 45 €

 Sibelius 150 -juhlavuoden levynjulkaisukonsertti Sibelius 150 -juhlavuoden levynjulkaisukonsertti "Paluu Sibeliuksen häämatkan maisemiin" 18.01.

Su 18.1.2015 klo 16 Sibelius 150 -juhlavuoden levynjulkaisukonsertti "Paluu Sibeliuksen häämatkan maisemiin"


Esa Ruuttunen, baritoni
Annastiina Tahkola, mezzosopraano
Jussi Makkonen, sello
Nazig Azezian, piano
Susanna Mieskonen-Makkonen, viulu


Tunnelmaltaan lumoava konsertti Jean ja Aino Sibeliuksen häämaisemista. Ohjelmassa, kuullaan mm. Kullervo sävelrunosta Kullervon valitus sekä Sibeliuksen yksinlauluista mm. Drömmen.
Sibeliuksen yksi tunnetuimmista teoksista, Karelia-sarja kuullaan harvinaisena kamariyhtyesovituksena ja sello-piano sovituksina mm. Finlandia ja Impromptu op. 5/5.

Liput Lippupisteestä 15 €, 10 € opiskelijat, eläkeläiset, sis. palvelupalkkion

Järjestäjä: Järvenpää-talo

St Petersburg Festival Ballet – Prinsessa RuusunenSt Petersburg Festival Ballet – Prinsessa Ruusunen 21.01.

 

Ke 21.1.2015 klo 19 St Petersburg Festival Ballet – Prinsessa Ruusunen

Venäjän arvostetuimpiin kiertäviin balettiseurueisiin lukeutuva St Petersburg Festival Ballet on vieraillut Suomessa menestyksekkäästi jo kolmena vuonna, joista kahtena viimeisimpänä esityksiä on päästy ihailemaan useissa Suomen kaupungeissa. Tammikuussa St Petersburg Festival Ballet nähdään jälleen Suomessa ja tällä kertaa seurueen esittämät säkenöivät klassikkobaletit päästään kokemaan laajalla kiertueella ympäri maan. Nyt on varmistunut, että seurueen hurmaava Prinsessa Ruusunen -baletti päästään kokemaan myös Järvenpää-talossa keskiviikkona 21. tammikuuta. Esityksen liput ovat nyt myynnissä Lippupisteessä.

St Petersburg Festival Ballet yhdistelee pietarilaista balettiperinnettä sekä -henkeä ja lopputulos on mitä sulokkainta, ylväintä ja viehättävintä baletin keveyttä. Kiertuekokoonpanon tanssijat ovat alansa huippuja Venäjältä, missä balettikoulutuksen taso on maailmankuulua.
Tiukan kiertuetahdin mahdollistaa St Petersburg Festival Balletin kevyet tuotantotekniset ratkaisut, joiden ansiosta kauniit lavastukset ja garderoobit kulkevat seurueen mukana kätevästi. Klassikkobalettien musiikki kuullaan esityksissä nauhalta kauniisti soitettuina versioina, joilla Tchaikovskyn mestariteokset pääsevät esiintymissaleissa oikeuksiinsa.

 

Liput Lippupisteestä alkaen 49,50 €, lapset 12v. asti 32,50 € 

LISÄTIEDOT:
Live Nation Finland

www.livenation.fi

 

 

Jean Sibelius kuvataiteilijoiden silminJean Sibelius kuvataiteilijoiden silmin 21.01.

Ke 21.1. klo 18 Jean Sibelius kuvataiteilijoiden silmin

Järvenpään Opiston kaikille avoin yleisöluento Järvenpää-talon Juhani Aho-salissa.
Luennolla esitellään taiteilijoiden kuvauksia Sibeliuksesta ja hänelle rakasta Ainolaa sekä
siellä olevia taiteilijaystävien ja sukulaisten maalauksia ja veistoksia.

Luennoitsijana taidehistorioitsija, FM Eija Olsson.
Luentosaliin mahtuu ensimmäiset n. 150 kuulijaa.

Hyväntekeväisyyskonsertti: VirtuosoHyväntekeväisyyskonsertti: Virtuoso 31.01.

Ismo Leikola - Maailman Hauskin ShowIsmo Leikola - Maailman Hauskin Show 13.02.

 

Pe 13.2. klo 19 Ismo Leikola - Maailman Hauskin Show


Uusi koko illan stnd up show 

Aikasemmin on ollut:
Ismo leikola kasvaa ihmisenä, joka tuli myös dvd:lle
Ismo Leikola 10 v juhla show
Ismo Leikola kaikkien aikojen show
Ismo Leikola kaikkien aikojen show XL


ja nyt on MAAILMAN HAUSKIN SHOW … JA MUKANA MYÖS BÄNDI

Ikäraja 15 v. Shown kesto n 2 tuntia sisältäen väliajan

Liput Lippupisteestä alkaen 31,50 / 26,50 €

Kauas pilvet karkaavat - Jani Uhlenius 70 v.-juhlakonserttiKauas pilvet karkaavat - Jani Uhlenius 70 v.-juhlakonsertti 27.02.

Pe 27.2. klo 19 Kauas pilvet karkaavat - Jani Uhlenius 70 v.-juhlakonsertti

- On paikallaan pitää konsertti vielä päivää vaille seitsemänkymppisenä, toteaa pilke silmäkulmassaan järvenpääläinen säveltäjä, muusikko ja pitkäaikainen kulttuurivaikuttaja Jani Uhlenius.

Monet vuodet Tampereen Maailmantagofestivaalin kotiorkesterina toiminut Uusi suomalainen tango-orkesteri säestää Uhleniuksen ystäviä vuosien varrelta. Lavalle nousevat muun muassa Marjo Leinonen, Tuomari Nurmio, Pasi Kaunisto ja Remu Aaltonen. Musiikillisesta johdosta vastaa kaksi sukupolvea Uhleniuksia, Altti ja Jani.

Jani Uhlenius on toiminut mm. valtion säveltaidetoimikunnan ja TEOSTOn puheenjohtajana, säveltänyt elokuva-, näyttämö- ja jopa mainosmusiikkia ("Aina maistuu Mehukatti...") sekä tehnyt kapellimestarin työtä televisiossa, äänilevyillä ja useiden kaupunginorkestereiden kanssa. Hänet palkittiin Pro Finlandia -mitalilla vuonna 2010.

Liput 28 / 23 €

Edu Kettunen - Kadonnut maailmaEdu Kettunen - Kadonnut maailma 28.02.

La 28.2. klo 19 Edu Kettunen - Kadonnut maailma

Konsertissa kuullaan Edun keskeisiä kappaleita uran varrelta sekä myös uuden "Kadonnut maailma" levyn kappaleita.
Levyn nimi "Kadonnut maailma" on otsikko välähdyksille maailmasta joka tulee ja menee, muuttuu ja muotoutuu. Se on otsikko kuville vapaudenkaipuusta, menetyksistä, rakkaudesta, ikävästä, kumppanuudesta ja ystävyydestä. Elämänjanosta ja elämän järjettömyydestä. Vakaumuksista ja tinkimättömistä näkemyksistä. Halusta, tai haluttomuudesta ymmärtää. Erilaisuudestakin. Asioista joista rakentuu elämä eli maailma.

Edu Kettunen (laulu, kitara, djembe), Mika Kuokkanen (kitara, guitalele, laulu),
Ninni Poijärvi (viulu, haitari, laulu), Masa Maijanen (basso)

Liput Lippupisteestä alkaen 17,50 €

Club For Five - MielitekojaClub For Five - Mielitekoja 11.03.

Ke 11.3. klo 19 Club For Five - Mielitekoja


Mieleni minun tekevi... Club For Five esittää mielimusiikkia. Mielitekoja-konsertissa yhdistyvät yhtyeen ja yleisön suosikkisävelmät, uudet sävellykset ja inspiroiva sukellus ihmismieleen, ajatuksiin, suoraan sinne mistä sävelet kumpuavat.

Mielitekoja hetkessä, tässä ja nyt. Miten musiikki syntyy? Club For Five maalaa improvisoidun musiikin maisemaa yleisön ehdotusten ja mielihalujen johdattamana. Tutustumme Club For Fiven viiden laulajan mietteisiin ja heille itselleen tärkeisiin kappaleisiin. Luvassa yllätyksiä, hulluttelua ja kauniita tunnelmia, välähdyksiä lapsuudesta ja hauskanpitoa.

https://www.youtube.com/watch?v=W_joeAEaoMI&feature=youtu.be

 Liput Lippupisteestä 28 €

Sibelius-SeminaariSibelius-Seminaari 14.03.

La 14.3.2015 klo 12 Sibelius-Seminaari


Seminaarin teemana on "Minun Sibeliukseni". Luennoitsijana on Ateneumin Sibelius-näyttelyn kuraattori Riitta Ojanperä ja muistelupaneelissa kuullaan
Juhani Kolehmaista ja Jorma Lainetta sekä museon johtaja Hilkka Helmistä Ainolasta. Myös yleisöllä on mahdollisuus kertoa omista Sibelius-muistoistaan.
Ohjelmassa on myös Aino Sibelius -draamaesitys: näyttelijät Marika Sampio-Utriainen ja Verna Laine sekä Keskisen Uudenmaan Musiikkiopiston musiikkiesitys.

Osallistujilla on mahdollisuus tutustua Järvenpään kirjaston Sibelius-aineistonäyttelyyn klo 10.00 -15.00.

Seminaarin puheenjohtajana on museopalveluiden päällikkö Hanna Nikander.
Seminaarin järjestävät Järvenpään Opisto ja Järvenpään taidemuseo.
Seminaariin ei tarvitse erikseen ilmoittautua. Mukaan mahtuu ensimmäiset 150 kuulijaa.

Naurun Tasapaino On The RoadNaurun Tasapaino On The Road 21.03.

La 21.3. klo 19 Naurun Tasapaino On The Road

Syksyllä 2014 YLE TV2:n Naurun Tasapaino -ohjelmassa kilpaili 10 stand up koomikkoa. Näistä ammattilaistuomariston seuloma piinkova finalisti-trio valloittaa keväällä maan laadukkaimmat teatterit ja konserttisalit! Jokaiselta kolmelta on luvassa oma puolituntisensa, joten tätä et nähnyt televisiossa!

Pohjaton ilo- ja energiapakkaus Jussi Simola, nokkelan terävä-älyinen Tomi Haustola, sekä hämmentävä mutta hysteerisen absurdi koko ohjelman voittaja Iikka Kivi tarjoilevat kattauksen joka takuuvarmasti upottaa jokaiseen komiikan makuhermoon kolmen ruokalajin elämyksen!

K-15. Kesto 2 h.

Liput Lippupisteestä alk. 27,50 / 24,50 €

www.suomenstandupclub.fi

 

Nikolai Gogol: Mielipuolen PäiväkirjaNikolai Gogol: Mielipuolen Päiväkirja 27.03.

Pe 27.3. klo 19 Nikolai Gogol: Mielipuolen Päiväkirja

Nikolai Gogol Mielipuolen päiväkirja es. Martti Suosalo
Kari Paukkusen ohjaama esitys joka sai ensi-iltansa Aleksanterin teatterissa vuonna 2009

Liput Lippupisteestä alk. 28,50 €

Matti ja Teppo 45-vuotisjuhlakiertue - YksinoikeudellaMatti ja Teppo 45-vuotisjuhlakiertue - Yksinoikeudella 07.04.

Ti 7.4. klo 19 Matti ja Teppo 45-vuotisjuhlakiertue - Yksinoikeudella


Suomen suosituimman veljesparin Matin ja Tepon 15. lokakuuta 2014 alkanut 45-vuotisjuhlakiertue ”Yksinoikeudella” päättyi kotiin Turkuun 30. päivä marraskuuta. Yleisöä syksyn konserteissa oli yhteensä lähes 25 000 henkeä.

Alun perin kuudentoista konsertin mittaiseksi suunniteltu kiertue kasvoi yleisömenestyksen myötä kahdeksantoista konsertin kiertueeksi, mutta kysyntä ei suinkaan ota laantuakseen.
Ja kun kerran kysyntää riittää, niin ahkerat veljekset ovat päättäneet jatkaa juhlakiertuettaan tulevana keväänä 2015.

- Onhan tämä nyt todellinen etuoikeus päästä vielä jatkamaan onnistunutta juhlakiertuetta ensi huhtikuussa ja peräti yhdentoista konsertin verran, Matti kertoo hyväntuulisena.
- 45 vuoteen mahtuu kevyesti noin 6 000 esiintymistä, keikkaa ja konserttia. Laulaja on tehty yli 400 kappaletta, ja yhteenlaskettu levymyynti ylittää puolitoista miljoonaa kappaletta. Kultalevyjä on laskujemme mukaan 31 kappaletta, joista viimeisin viime lokakuussa julkaistu ”Yksinoikeudella”. Platinalevyjä on toimiston seinillä kahdeksan kappaletta ja TuplaPlatinalevyjäkin kolme kappaletta. Onhan tässä tullut tahkottua.

- Kevään konserttien ohjelmisto noudattelee pääosin kuluneen syksyn ohjelmistoa, mutta varmasti siihen tulee myös joitain yllättäviä ja mielenkiintoisia muutoksia, Teppo lisää.


Liput Lippupisteestä 45 €

LISÄTIETOJA:
www.menolippu.fi

Tuottaja: Eastway Live

Jaakko Saariluoma: Maamme-NauruJaakko Saariluoma: Maamme-Nauru 10.04.

Pe 10.4. klo 19 Jaakko Saariluoma: Maamme-Nauru

Jos suomalaisella viihteellä olisi eturivi, seisoisi Jaakko Saariluoma tukevasti sen keskellä, askeleen muiden edellä. Näyttelijä, tv-tähti ja viihdemaailman monilahjakkuus kuuluu kiistatta kotimaisen stand up -komiikan kirkkaimpaan kärkeen.

Keväällä 2013 Saariluoma totetutti pitkäaikaisen haaveensa stand up -soolokiertueesta ja räjäytti välittömästi pankin myyden 20.000 pääsylippua! Jos kyseessä olisi ollut CD-levy, määrä olisi oikeuttanut platinaan! Keväällä 2015 Jaakko kiittää ja kumartaa ja esittää uuden kiertueen, Maamme-naurun.

K-15. Kesto n. 2h

Liput Lippupisteestä alk.  29,50 / 22,50 €

Tanssin IltaTanssin Ilta 19.05.

Ti 19.5. klo 19 Tanssin Ilta

Teatterikorkeakoulun esitysvierailu Järvenpäässä. Keski-Uudenmaan Tanssiopisto, Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu sekä Järvenpään kaupungin kulttuuripalvelut tuottavat yhteistyöllä Järvenpää-talolle tanssin illan, jossa esiintyy Teatterikorkeakoulun Tanssitaiteen linjan opiskelijoita sekä Keski-Uudenmaan Tanssiopiston opiskelijoita.
Teatterikorkeakoulu tuo Sibelius-Salin lavalle nykytanssikoreografian.

Vapaa Pääsy!

Järjestäjät: Keski-Uudenmaan Tanssiopisto, Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu sekä Järvenpään kulttuuripalvelut.

Arkisto: Uusimmat 2015 2014 2013 2012