Koska:
23.4.2016 @ 19:00
2016-04-23T19:00:00+03:00
2016-04-23T19:30:00+03:00
Hinta:
32,50€ / 29 €
ANSSI KELA  PARASTA AIKAA –konserttisalikiertue

”Puistossa” nousi yhdeksi Ansse Kelan levyn isoimmista hiteistä. Nyt tälle sukupolvihitiksi nousseelle tarinalle on luvassa jatkoa, kun ”Petri Ruusunen” -niminen single julkaistaan keskiviikon 16.12. ja torstain 17.12. välisenä yönä kello 00:00.  ”Petri Ruusunen”  on Anssi Kelan sävellys ja sanoitus. Biisin on tuottanut mm. Cheekin, JVG:n ja Antti Tuiskun kanssa työskennellyt DJ RZY ( Antti Riihimäki), joka on myös sovittanut kappaleen yhdessä Anssi Kelan kanssa.

Anssi Kela kertoo kappaleen synnystä:

”Olen vuodesta 2001 lähtien joutunut vastaamaan yhä uudestaan samaan kysymykseen: mitä Petelle ja Lauralle tapahtuu ”Puistossa”-kappaleen lopussa? Olen aina vastannut, etten tiedä. Iskin biisiä kirjoittaessani pisteen siihen kohtaan, en miettinyt tarinaa sen pidemmälle. Tänä syksynä — 15 vuotta biisin kirjoittamisen jälkeen — päähäni jysähti ajatus: tarinaahan voi jatkaa!

Innostuin ideasta valtavasti. Biisintekijälle on aina herkullista löytää uusi tulokulma kirjoittamiseen. Jatko-osan tekeminen kappaleelle on hyvin epätavallista. Olen yrittänyt miettiä, mutten ole keksinyt yhtään esimerkkiä biisistä, jossa selkeää tarinaa olisi myöhemmin jatkettu toisessa laulussa. Kyllä sellaisia varmasti on, mutta minulle tämä on ollut aivan uudenlainen haaste.

Halusin jatko-osan olevan mahdollisimman uskollinen alkuperäiselle ”Puistossa”-biisille sekä tekstin että musiikin puolesta. Niinpä palasin ajassa 15 vuotta taaksepäin: niihin fiiliksiin ja metodeihin, joilla aikanaan kirjoitin ja levytin ”Puistossa”-kappaleen. Saaga jatkuu yhtä synkkänä ja traagisena kuin alkuperäinenkin. Musiikissa kuuluvat tutut elementit: akustinen kitara ja hiphop-biitit.

En kuitenkaan halunnut pyöriä turvallisesti omalla mukavuusalueellani, vaan haastoin itseäni viemällä biisin vielä enemmän räpin suuntaan. Tähän minua innoitti VilleGallen ”Puistossa”-versio Vain elämää -ohjelmassa.

Tiedän, että ”Puistossa” on monille hyvin merkityksellinen ja iso laulu. Toivottavasti kuulijoiden mielestä tarina jatkuu arvoisellaan tavalla. Ainakin itse olen sitä mieltä: olen uudesta biisistä ylpeä ja lapsellisen innoissani koko tästä jutusta.”

Anssi Kelalla on ollut varsin vauhdikas vuosi, johon on mahtunut tiukkatahtisia kiertueita, ”Nostalgiaa”-menestyslevyn julkaisu toukokuussa, festivaalikeikkoja ympäri Suomen sekä osallistuminen suositun Vain elämää -tv-sarjan kuvauksiin kesällä. Kevään konserttisalikiertueella on luvassa kattaus Kelan uusia ja vanhempiakin hittejä sekä mahdollisesti myös Vain elämää -sarjassa kuultuja muidenkin artistien kappaleita.

  Tilaa Fazerin väliaikatarjoilu ›