Koska:
27.9.2017 @ 19:00
2017-09-27T19:00:00+03:00
2017-09-27T19:15:00+03:00
Hinta:
Maksuton
Eero Hämeenniemi: Impromeditaatiokonsertti

Eero Hämeenniemi, piano

Impromeditaatiokonsertissa Eero Hämeenniemi improvisoi muun muassa suomalaisten kansanlaulujen pohjalta. Konsertti saattaa sisältää myös täysin vapaata improvisaatiota; mitään ei suunnitella etukäteen. Improvisaatio on aina ainutkertainen luova tapahtuma: musiikki syntyy tässä ja nyt, eikä sitä tulla koskaan kuulemaan samanlaisena uudelleen. Tämä luo tapahtumaan erityisen intensiteetin.

Impromeditaatiokonsertista puuttuvat perinteisen konsertin kumartelut, suosionosoitukset, kukitukset, tulemiset ja menemiset. Konsertissa sekä soittaja että kuulija hiljentyvät yhdessä musiikin äärelle ja lähtevät matkalle sisäiseen maailmaansa.

Yleisö kerääntyy muusikon ympärille Sibelius-salin suurelle esiintymislavalle. Konserttia voi kuunnella tavalliseen tapaan istuen, mutta tarjolla on myös alustoja ja tyynyjä lepäilyä ja loikoilua varten. Tule mukaan keskittymään, rauhoittumaan ja uppoutumaan musiikkiin!

Eero Hämeenniemi on säveltäjä, kirjailija, pianisti ja sävellyksen dosentti Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Hämeenniemi on saanut teoksiinsa vaikutteita Kaukoidästä, esimerkiksi intialaisesta musiikista. Hän on säveltänyt muun muassa neljä sinfoniaa, konserttoja, jousikvartettoja, mieskuoromusiikkia ja jazzia. Sooloimprovisaatiokonsertteja Hämeenniemi on soittanut eri puolilla Eurooppaa, erityisesti Suomessa ja Italiassa.

Konserttiin on vapaa pääsy. Kesto n. 70 min (ei väliaikaa).