Koska:
5.2.2019 @ 19:00
2019-02-05T19:00:00+02:00
2019-02-05T19:15:00+02:00
Hinta:
18,50/ 15,50/ 8,50 €
Heikki Laitinen & Kimmo Pohjonen: Murhaballadeja

Laulaja Heikki Laitinen ja harmonikkataiteilija Kimmo Pohjonen esittävät murhaballadeja niin että heikkohermoisia hirvittää! Laitinen samaistuu laulullaan milloin murhaajien, milloin murhattujen kohtaloihin, Pohjonen soittaa haitarillaan loistavia instrumentaalitulkintoja tarinoista. Keisari Aleksanteri murhataan, eteläpohjalaiset häjyt riehuvat puukkoineen. Pyhä Katriina tungetaan piikkitynnyriin, ja Petturi-Kaarlo ajaa viattoman Kertun itsemurhaan, mutta kokee itse vielä karmeamman kohtalon.

Lauluja kuunnellessa nousee mieleen suomalainen erikoisuus: murhaajat ovat sankareita, joiden tekojen ylistystä koululapsetkin osaavat laulaa. Mutta yhä useammat ihmiset tarttuvat toisiaan kädestä. He uneksivat rauhasta.

Heikki Laitinen on eläkkeellä oleva kansanmusiikin professori. Hän esitti murhaballadeja julkisesti ensi kerran yli neljäkymmentä vuotta sitten. Yhdessä Kimmo Pohjosen kanssa hän on laulanut niitä jo yli kaksikymmentä vuotta.

Kimmo Pohjonen on harmonikkansa kanssa tämän hetken tunnetuimpia suomalaisia muusikkoja. Hänen soolokonserttinsa ja -kiertueensa sekä monitaiteelliset projektinsa eri puolilla maailmaa ovat ainutlaatuisia tapahtumia esityksellisen mielikuvituksen, uudenlaisen hanurinkäsittelyn, monikanavaisen äänentoiston, äänenmuokkauslaitteiden ja näyttämöllisyytensä ansiosta.