Koska:
4.11.2015 @ 19:00
2015-11-04T19:00:00+02:00
2015-11-04T19:30:00+02:00
Hinta:
alk. 44,50 / 39,50 €
Joutsenlampi

Liput alk. 44,50 / 39,50 €.

Joutsenlampi kertoo tuomitusta rakkaudesta – Siegfried-nimisestä prinssistä ja joutseniksi taiotuista neidoista. Ilkeä velho von Rothbart on noitunut neidot joutseniksi, ja he saavat ihmismuotonsa takaisin vain öisin. Taika raukeaa, jos joku lupaa rakastaa neitoa ikuisesti.

Prinssi Siegfriedin viettäessä syntymäpäiviään prinssin äiti ilmoittaa, että hänen on aika mennä naimisiin, ja puoliso on valittava seuraavana päivänä tanssiaisissa.  Illalla hän näkee joutsenparven lentävän taivaalla, ja lammen rannalle mennessään hän löytää joutsenet vedestä. Siegfriedin hämmästykseksi joutsenet muuttuvat kauniiksi neidoiksi, ja hän rakastuu saman tien parvea johtavaan Odetteen. Odette kertoo prinssille taiasta, ja prinssi lupaa pelastaa hänet. Pienet joutsenet tanssivat lumoavan tanssinsa suuren rakkauden kunniaksi.

Seuraavana päivänä vietetään tanssiaisia. Paikalle saapuu valepukuinen velho von Rothbart ja hänen tyttärensä Odile, joka näyttää aivan prinssin tapaamalta Odetelta. Prinssi ei huomaa huijausta ja kosii Odilea. Prinssin kosittua huijaus paljastuu ja prinssi syöksyy etsimään Odettea. Hän löytää Odeten ja anoo tältä anteeksiantoa. Odette antaa prinssille anteeksi, mutta kertoo, että hänen itsensä on kuoltava. Velho von Rothbartin saapuessa lammelle Odette heittäytyy veteen ja prinssi seuraa häntä kuolemaan. Tämä rakkaudenosoitus tappaa velhon.

Baletin yleensä kaksoisroolina esitetty ”Odette-Odile” on naistanssijoille eräänlainen mestarinäyte, jossa he saavat Odettena näyttää lyyrisen puolensa ja Odilena temperamenttisen taituruutensa. The Saint Petersburg Ballet’n yli 40 tanssijan loistelias esitys vangitsee kauneudellaan edelleen kaikki ikään katsomatta.

Järjestäjä: Eurospectacles

  Tilaa Fazerin väliaikatarjoilu ›