Koska:
10.4.2019 @ 19:00
2019-04-10T19:00:00+03:00
2019-04-10T19:15:00+03:00
Hinta:
15,50/ 10,50 €
Kinetic Orchestra: I’m Liquid

Kinetic Orchestran nykytanssiteoksessa I’m Liquid elämään suhtaudutaan kevyesti. Teos jäljittelee ihmiseloa ja sen tyhjyyttä lämmöllä, oudoilla liikkeellisillä valinnoilla ja omaperäisellä kineettisellä huumorilla.

Nimi I’m Liquid viittaa kamppailulajielokuvista tuttuun metaforaan kehon muuntumisesta vedeksi. Teoksessa ovat mukana budolajeista tutut vyöt, joita käytetään kehon painon manipulointiin. Tanssijoihin asennettu kahva keskellä vartaloa mahdollistaa toisten siirtelyn, painovoimaa uhmaavat lennot sekä liikkeellisen sinfonian virtaan antautumisen.

Teoksen konkretiaa on liike ja sen kuljettaminen, mutta samalla läsnä on alati myös toinen totuus. Teoksen musiikki luo ostoskeskuksen tunnelmaa, joka kulutuksen ja pinnallisuuden ilmentymänä on mitä mainioin inspiraation lähde ironiselle suhteelle niin omaan kuin muidenkin olemiseen.

Vuonna 2009 perustettu Kinetic Orchestra on helsinkiläinen nykytanssiryhmä, jonka teoksissa yhdistyvät hulvattomasti tanssi, sirkus ja teatteri. Ryhmän taiteellisena johtajana ja koreografina toimii Jarkko Mandelin. Kinetic Orchestran missiona on luoda kiinnostavaa, korkeatasoista tanssitaidetta, joka on helposti saavutettavissa. Ryhmän vuotuinen toiminta koostuu tanssiteostuotannoista, kiertuetoiminnasta sekä teosten ympärille rakentuvasta aktiivisesta tanssin opetus- ja työpajatoiminnasta.

Esiintyjät Sanni Giordani, Anni Koskinen, Iiro Näkki ja Oskari Turpeinen
Koreografia Jarkko Mandelin ja työryhmä
Sävellys ja äänisuunnittelu Janne Hast
Valosuunnittelu Jukka Huitila
Puvustus Kirsi Gum