MISTÄ KIPU KERTOO – VOIKO KIPUA HALLITA?

Järvenpää-talolla järjestetään yleisötilaisuus aiheesta

KIVUN HALLINTA

TIISTAINA 5.4.2016 KLO 18.00
Tilaisuudessa professori Eija Kalso pitää esityksen ihmisen kipuun liittyvistä syistä ja taustatekijöistä. Samalla hän valottaa mahdollisuuksia ehkäistä, lievittää ja rajoittaa kipua erilaisilla lääketieteellisillä tai muilla menetelmillä.

Tilaisuus on kaksijakoinen. Eija Kalso pitää ensin noin tunnin kestävän esityksen ja sen jälkeen yleisöllä on mahdollisuus tehdä hänelle kipuun ja kivun hallintaan liittyviä kysymyksiä.

Professori Kalso on Suomen tunnetuin kivun tutkija. Hän toimii Helsingin yliopistossa kipulääketieteen professorina. Hän on tunnettu mm. pitkäkestoisen kivun hoitoon, kuolevan potilaan kivun hallintaan, kivun lääkehoidon haittavaikutuksiin ja syöpäpotilaan kivunhallintaan liittyvistä tutkimuksistaan.

Eija Kalso on saanut lukuisia palkintoja tutkimustyöstään ja on kansainvälisestikin arvostettu kivuntutkija. Hän on toiminut mm. Ruotsin Karoliinisen Instituutin ja Oxfordin yliopiston tutkimusprojekteissa.

Tilaisuuteen ei ole pääsymaksua, mutta tilaisuuden yhteydessä on mahdollista osallistua keräykseen, jossa kerätään varoja katastrofialueiden ensisuojien hankintaan (Shelter Box-keräys; lisätietoja shelterboxtuki.fi ja shelterbox.org ). Kohteina ovat olleet mm. Nepalin maanjäristysalueet, Paraguain tulvat ja Syyrian sota-alueet.

Tilaisuus pidetään Järvenpää-talon Sibelius-salissa, jossa tilaisuus alkaa musiikkiohjelmalla klo 17.30 alkaen.

Tilaisuuden järjestää Järvenpää-Kartanon Rotaryklubi.
Tervetuloa!