Koska:
27.4.2023 @ 19:00
2023-04-27T19:00:00+03:00
2023-04-27T19:15:00+03:00
Hinta:
20/ 18/ 15 €

Duo Aarne Pelkonen ja Juho Alakärppä on työskennellyt menestyksekkäästi jo 15 vuoden ajan ja julkaisee nyt ensimmäisen yhteisen albuminsa, nimeltään Last Songs.
Ooppera- ja konserttilaulaja Aarne Pelkosen ja pianisti Juho Alakärpän yhteistyön synnyttämän levyn keskiössä ovat Franz Schubertin ja Jean Sibeliuksen viimeiset laulut. Konsertissa kuullaan Schubertin viimeiseksi jäänyt ikoninen Schwanengesang-laulusarja, joka jakaantuu kahteen kokonaisuuteen, Ludwig Rellstabin ja Heinrich Heinen teksteihin sävellettyihin lauluihin. Kokonaisuuksien väliin, kommentoimaan rakkauden viiltävää kipua ja kauneutta, on sijoitettu Sibeliuksen viimeiseksi jäänyt laulukokoelma Op. 90 Runebergin teksteihin sekä hänen viimeisin yksinlaulunsa Narciss.
Ohjelma esitteleekin kahden suuren laulusäveltäjän soivan testamentin, joka näyttää heidät parhaimmillaan ja paljaimmillaan – jättäen kaiken jälkeen vain kaipauksen.
Last Songs -levy on myynnissä konsertissa ja siihen on mahdollista saada myös taitelijoiden signeeraus.

Jo Sibelius-Akatemian käytävillä opiskeluvuosina tavanneet Aarne Pelkonen ja Juho Alakärppä ovat kouluttautuneet Keski-Euroopassa alansa gurujensa opissa ja duon tie on johtanut esiintymisiin Suomessa ja ulkomailla keskeistä laulurepertuaaria laajasti esitellen. Palkintoja parivaljakko on kerännyt mm. Liedkilpailuista Berliinissä ja Enschedessä.

Baritoni Aarne Pelkonen on sukupolvensa menestyneimpiä ja kysytyimpiä oopperalaulajia Suomessa. Aarne muistetaan erityisesti vuoden 2013 Lappeenrannan laulukilpailujen ja Järvenpäässä vuonna 2015 järjestetyn kansainvälisen Sibelius-laulukilpailun voittajana. Saksan oopperavuosien jälkeen Pelkonen debytoi Suomen Kansallisoopperassa esittäen pääroolin Jaakko Kuusiston Jää-oopperassa. Sittemmin häntä on kuultu Kansallisoopperassa mm. CircOpera 2.0:ssa ja Mozartin Taikahuilun Papagenona.

Kesto: noin 1 tunti 50 min, sisältäen väliajan.
Tapahtuman järjestäjä: Järvenpään kulttuuri- ja tapahtumapalvelut

Lipun tapahtumaan voi hankkia myös Järvenpää-talon lipunmyynnistä Kaikukortilla.