Muistojen ilta – juhlakiertue
Jaakko Ryhänen 70 v., Seppo Hovi 70 v., Pentti Lasanen 80 v.

Jaakko Ryhänen, laulu
Angelika Klas, laulu
Pentti Lasanen, a.sax, klar.,huilu
Pekka Sarmanto, basso
Seppo Hovi, piano,hanuri, tarinat

Syksyn merkittävin juhlakiertue!
Suomalaisten rakastamat legendat täyttävät loppuvuodesta pyöreitä vuosia ja päättivät yhteisesti juhlistaa merkkivuotta loka-marraskuussa koko maan kattavalla konserttikiertueella. Kuin koristeeksi juhlakakun päälle kutsuttiin mukaan hurmaava sopraano Angelika Klas. Muistojen ilta – konserttiohjelmisto sisältää suomalaisten rakastamia ikivihreitä, klassisesta Merikannosta Malmsteniin ja Godzinskyyn ja mm. Musorgskin Laulu Kirpusta saa huikean tulkinnan. Seppo Hovi kokoaa konsertin leppoisella huumorilla ja antaa juonnoissaan oivallisen oppitunnin musiikin historian ihmeellisestä muuntuvuudesta.

Jaakko Ryhänen on yksi maamme arvostetuimmista ja kansainvälisesti tunnetuimmista bassoista. Kansainvälinen ura alkoi 1983 New Yorkin Metropolitanissa Kansallisoopperan vierailuesityksessä, jonka jälkeen hän on laulanut useita merkittäviä bassorooleja kaikissa maailman johtavissa oopperataloissa. Jaakko on esittänyt ja levyttänyt myös laulelma- ja viihdemusiikkia yhteistyössä pianisti-muusikko Seppo Hovin kanssa. Hänet on palkittu mm. Pro Finlandia-mitalilla ja Tampereen kaupungin kultaisella ansiomitalilla. ”On suuri ilo ja kunnia juhlia merkkivuotta näissä konserteissa” sanoo Jaakko Ryhänen ja kertoo esittävänsä mm. Ystävän laulun, Äänisen aallot, Mississippin, Kirpun jne.

Seppo Hovi on esiintynyt julkisuudessa nuoresta pojasta asti. Hän oli 9-vuotiaana pyytänyt isältään päästä soittotunneille ja hänelle tarjottiin viulua joka oli hänen isänsä soitin, mutta Seppo piti päänsä ilmoittaen haluavansa pianon. Siitä lähti muusikon ura, joka Sepon mukaan on taustoittanut kaikkea hänen tekemisiään. Hovi teki televisiolle musiikkiohjelmia, kuten Laulunlyömiä ja Seppo Hovin seurassa, Tenavatähti, Karuselli ja BumtsiBum. Hovi on tehnyt töitä monen eri musiikkityylin parissa. Eniten Hovi tekee tällä hetkellä konsertteja oopperalaulajien kanssa pianistina, kapellimestarina ja juontajana.

Angelika Klas on poikkeuksellisen monipuolinen laulaja ja hänen ohjelmistonsa käsittää niin oopperaa, operettia, kansanmusiikkia kuin musikaaliakin, kuten esim. Habanera, Saarenmaan valssi, Cherbourgin sateenvarjot jne. Angelika tunnetaan erityisesti argentiinalaisen tangon taiturillisena tulkkina, mutta myöskin suomalainen tango taipuu taidokkaasti hänen tulkitsemanaan. Angelika Klas on ollut pääosassa Turun kaupunginteatterin Tamara – musikaalissa.

Järjestäjä: Lilja Production

  Tilaa Fazerin väliaikatarjoilu ›