Koska:
3.12.2015 @ 19:00
2015-12-03T19:00:00+02:00
2015-12-03T19:30:00+02:00
Hinta:
alk. 38,50 €
Pave Maijanen ja Klassikot

Liput alkaen 38,50 €.

Suomimusiikin legenda tulkitsee klassikkohittejä yhdessä Polaris Jousikvartetin kanssa. Pave Maijanen ja Klassikot -kiertue tienpäälle marraskuussa.

Suomalaisen musiikkimaailman eturivin vaikuttajiin ja keulahahmoihin lukeutuva Pave Maijanen (s. 1950) lähtee kattavalle Suomen kiertueelle marraskuussa. Tiedossa on ainutlaatuinen ilta Pave Maijasen sekä Polaris Jousikvartetin seurassa.

Tulevissa esityksissä Pave Maijanen nähdään akustisen kitaran varressa ja kaikki sovitukset ovat hänen käsialaansa. Pave ja Polaris Jousikvartetti ovat esiintyneet yhdessä jo yli 20 vuoden ajan, joskin harvakseltaan, joten tiedossa on harvinaista herkkua Paven musiikin ystäville. Yhteistuotannon ideana on esittää tunnettuja kappaleita kamarimusiikkiotteella – tarjota klassikkoja hieman erilaisesta kulmasta esitettynä.
– Klassikot viittaa toki tunnettuihin ralleihini, mutta matalan profiilin kaverina haluan sen myös viittaavan Polaris Jousikvartetin lahjakkaisiin muusikoihin, jotka tulevat Helsingin kaupunginorkesterista ja Kansallisoopperan Orkesterista. Omien klassikkojen ohella esitämme mm. säveltämiäni Unto Kupiaisen runoja, rokkia ja bluesia, joskin esityksen runko on omissa kappaleissani, Pave Maijanen valottaa esityksen sisältöä.

Polaris Jousikvartetin muodostavat Juha-Pekka Koivisto (1. viulu), Petri Päivärinne (2. viulu), Markku Lintunen (alttoviulu) ja Jussi Vähälä (sello).

Pave Maijanen on pitkän uransa aikana toiminut laulajana, lauluntekijänä, basistina, kosketinsoittajana, rumpalina, kitaristina ja tuottajana. Hänen mittava ja monimuotoinen työnsä suomalaisen musiikin parissa alkoi jo nuorella iällä lappeenrantalaisyhtyeiden jäsenenä, joskin muutto Helsinkiin vuonna 1969 esitteli hänet suurelle yleisölle. Paven ensimmäinen ammattiyhtye oli Mielikummitus-yhtye, jota seurasivat tiheässä tahdissa mm. Smokings ja Pepe & Paradise.

Legendaarisen Rock`n`Roll Bandin jälkeen miehen tie vei vuoden 1975 lopussa Albert Järvisen ja Ippe Kätkän kanssa Royals-yhtyeen riveihin. Trio sai ansaitsemaansa huomiota oman aikansa musiikki- ja nuorisolehdiltä ja pian alettiin puhua ”superbändistä”.

Monilahjakkaan muusikon esiinnousu säveltäjänä ja sanoittajana tapahtui 1980-luvun alussa, kun Pave julkaisi ensimmäisen kerran albumillisen omaa materiaalia. 1980-luvun alussa Maijanen perusti Pave’s Mistakes -yhtyeen, jonka Pidä huolta -albumilla hän tulkitsi ensimmäiset suomenkieliset levytyksensä. Levyn nimikkokappale muodostui suureksi menestykseksi, ja se on jättänyt jälkensä suomalaisen musiikin historiaan siinä missä sitä muutamaa vuotta myöhemmin seuranneet hitit Lähtisitkö, Jano, Ikävä, Elämän nälkä, Joki ja Meri.

Pave Maijanen tunnetaan myös tuottajana; Wigwamin Nuclear Nightclub sekä Hurriganesin 10/80 ja Fortissimo ovat näytteitä hänen taidoistaan. Pave hääri 1980-luvun suosikkibändi Dingon taustalla kolmen levyllisen verran ja tuotti myöhemmin myös Hectoria.

Vuonna 1992 Pave edusti Suomea Euroviisuissa Yamma Yamma-kappaleella, joskin hänen uransa todellinen käännekohta tapahtui vuonna 1998 Mestarit Areenalla -projektin myötä. Yhdessä Hectorin, Kirkan ja Pepe Willbergin kanssa Pave Maijanen loi jälleen suomalaista musiikkihistoriaa. Mestarit Areenalla löi ennätyksiä usealla eri saralla; nelikko teki huippumenestyneen Suomen laajuisen konserttikiertueen, yhteistyön huipentuessa Mestarit Stadionilla -esitykseen Helsingin olympiastadionilla elokuussa 1999. Konserttia seurasi kaikkiaan 36 000 ihmistä ja unohtumattomasta illasta julkaistiin myöhemmin taltiointi. Myös yhteinen Mestarit Areenalla -albumi löi kaikki myyntiodotukset.

Mestareiden jälkeen Pave teki oman bändin kanssa juhlakiertueen 30-vuotisen taiteilijauransa kunniaksi. Samaan hetkeen sijoittuivat myös miehen 50-vuotispäivät. Samoihin aikoihin Pavessa heräsi myös halu tehdä jotain erilaista ja hän ryhtyikin säveltämään ja sovittamaan kesäkunnassaan Kesälahdella muinoin asuneen runoilijan Unto Kupiaisen runoja. Näitä harvinaisia ”kuppiisia” Pave on esittänyt Polaris Jousikvartetin säestämänä. Viime vuosina hän on kiertänyt Suomea mies ja kitara -soolokeikkojen lisäksi ystävänsä, kitaristi Heikki Silvennoisen kanssa Silvennoinen & Maijanen Band -kokoonpanon myötä.

Pitkänlinjan artisti palkittiin pitkästä ja kunnioitettavasta urastaan Iskelmä Finlandia -palkinnolla kesällä 2012. Vuonna 2014 Maijaselle myönnettiin taitelijaeläke, joka on samalla tunnustus ansiokkaasta toiminnasta esittävänä ja luovana taiteilijana.

Pave Maijanen on mukana huippusuositun Vain elämää -tv-ohjelman neljännellä kaudella, joka nähdään tv-ruuduissa syksyllä 2015.

Konsertin järjestää Eastway Live

  Tilaa Fazerin väliaikatarjoilu ›