Koska:
9.11.2021 @ 19:00
2021-11-09T19:00:00+02:00
2021-11-09T19:15:00+02:00
Hinta:
25/ 20/ 15 €
Pianisti Janne Mertanen -Tuusulanjärven sävelsilta

Janne Mertanen, pianisti

Joonas Kokkonen: Pielavesi-sarja pianolle
Jean Sibelius: Kuusi Impromptua
Jean Sibelius: Kuusi kansanlaulusovitusta
Joonas Kokkonen: Sonatiini
Joonas Kokkonen: Viisi Bagatellia

Säveltäjä Joonas Kokkosen syntymästä tulee marraskuun 13.päivä 100 vuotta. Pianisti Janne Mertasen konsertti aloittaa viikon, jonka aikana juhlistetaan usein eri tavoin valtaosan elämästään Järvenpäässä viettänyttä säveltäjää ja akateemikkoa. Konsertin avajaissanat lausuu säveltäjänä ja kuoronjohtajana tunnettu Tapani Länsiö, joka johdattaa konserttiin ja Joonas Kokkoseen muusikkona.

Pianokonsertissa kuullaan ensimmäisenä Pielavesi-sarja – Kokkosen vain 17-vuotiaana säveltämä teos, jonka ensiesitys on kuultu Järvenpää-talossa 1996 juuri Mertasen ensitulkintana. Pianoresitaali sisältää Joonas Kokkosen keskeisimpiä sävellyksiä sekä kansallissäveltäjämme Jean Sibeliuksen harvemmin esitettyjä, opusnumeroimattomia teoksia. Konsertti rakentaa dialogia kahden suuren järvenpääläisen, Tuusulanjärven rannalla vaikuttaneen, säveltäjän välille.

Sibelius-Akatemiassa pianonsoittoa opiskellut ja Italiassa opintojaan viimeistellyt Janne Mertanen on Suomen upeimpia pianotaiteilijoita. Erityisesti romanttisten ja klassisten pianoteosten tulkitsijana Mertanen on omaa laatuaan. Mertanen on toiminut useimpien suomalaisten orkestereiden solistina sekä esiintynyt soolokonserteissa ja orkestereiden solistina eri puolilla maailmaa. Myös Mertasen levytykset ovat ansainneet lukuisia palkintoja.

Konsertin kesto: noin 1 tunti 50 min, sisältäen väliajan.
Tapahtuman järjestäjä: Järvenpään kulttuuri- ja tapahtumapalvelut