Koska:
11.11.2023 @ 16:00
2023-11-11T16:00:00+02:00
2023-11-11T16:15:00+02:00
Hinta:
25/22/16 € / Kaikukortti

Madrigaaleja sodasta ja rakkaudesta

Monteverdi–Strozzi

Helsingin kamarikuoro
Suomalainen barokkiorkesteri
Nils Schweckendiek, johtaja

”Et koskaan kuole etkä riudu, mutta liekkisi loistaa vain ohikiitävän hetken.”

Konsertin värikkäät ja kiinnostavat madrigaalit laulajille ja soittajille ovat luoneet 1600-luvun säveltäjät Claudio Monteverdi ja Barbara Strozzi, jotka tutkiskelevat rakkautta ja kaikkea siihen sisältyvää, kuten huumoria, iloa, intohimoa ja tuskaa. Näissä teatraalisissa kappaleissa – joista on vain lyhyt hyppäys oopperaan – madrigaalin tyylilaji on kehittynyt jo varsin kauas alkuaikojen lähinnä kotiympäristössä esitetystä maallisesta laulumusiikista.

Konsertin johtaa kuoronjohtaja ja kapellimestari Nils Schweckendiek, joka tunnetaan etenkin perehtyneisyydestään kuoromusiikkiin. Schweckendiek toimii Helsingin kamarikuoron taiteellisena johtajana, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kuoronjohdon professorina ja Musiikkitalon Kuoron taiteellisena johtajana.

Helsingin kamarikuoro on ammattilaulajista koostuva kamarikuoro, joka esittää kuoromusiikin kantarepertuaaria korkeimmalla musiikillisella tasolla, luo taiteellisesti vaativaa ja laadukasta uutta kamarikuoro-ohjelmistoa, vaalii suomalaisen kuoromusiikin perinnettä sekä esittää teknisesti ja musiikillisesti haastavia teoksia. Konsertissa kuoro esiintyy 8 hengen kokoonpanolla.

Suomalainen barokkiorkesteri (FiBO) on vakiinnuttanut asemansa osaksi suomalaista orkesterikenttää. FiBO on vuosien varrella työskennellyt alan merkittävimpien solistien ja liidereiden kanssa monipuolisen ohjelmiston parissa. Ytimessä on barokkimusiikki, mutta orkesteri tarttuu usein myös muiden aikakausien teoksiin varhaisbarokista aina varhaisromantiikkaan asti.

Kesto: 1 tunti 35 min (sis. väliajan)

Tapahtuman järjestäjä: Suomalainen barokkiorkesteri & Järvenpään kulttuuri- ja tapahtumapalvelut
Konsertti on osa Suomalaisen barokkiorkesterin ja Järvenpään kulttuuri- ja tapahtumapalveluiden sekä Järvenpään seurakunnan yhteistyötä.

Lipun tapahtumaan voi hankkia myös Järvenpää-talon lipunmyynnistä Kaikukortilla.