Lavalla: Samuli Edelmann, Jukka Perko ja Matti Paatelma

Samuli Edelmann on poikkeuksellinen omaa tietään kulkeva tulkitsija, jonka laaja-alainen repertuaari taidelevyistä pop-musiikkiin löytää poikkeuksetta tiensä suomalaisten sydämiin. Konsertin tuotto ohjataan Vantaan A-kilta ry:n toimintaan riippuvuussairauksien vastaiseen työhön.
Yhteistyössä mukana: Vantaan A-kilta ry ja valtakunnallinen A-Kiltojen Liitto ry.
vantaan-a-kilta.fi
a-kiltojenliitto.fi

Kesto 1,5 h, ei väliaikaa

Suomi on tällä hetkellä (2023) koko EU-alueen ykkönen alle 25-vuotiaiden nuorten huumekuolemissa. Eri addiktiot (alkoholi, huumeet, lääkkeet ja pelaaminen) aiheuttavat valtiolle arviolta 14 miljardin vuosittaiset kustannukset. Lisääntyneiden pahoinvoinnin, mielenterveysongelmien, jengiytymisen, väkivaltarikosten ja heikentyneen katuturvallisuuden yhtenä osatekijänä on koko yhteiskuntaamme nakertavien riippuvuussairauksien eri muodot.
Voimme puhua jo käsiin räjähtäneestä addiktioepidemiasta.


Moni toimija tekee tärkeää työtä riippuvuussairauksien parissa. Vantaan A-kilta ry on yksi tekijöistä, joka toimii Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella.  

A-kiltatoiminta on päihteetöntä, vapaaehtoisuuteen perustuvaa ja monimuotoisesti toteutettavaa vertaistukitoimintaa päihderiippuvuudesta ja muista riippuvuuksista toipuville sekä heidän läheisilleen. A-kiltatoimintaa on 60 paikkakunnalla, ja yhdessä A-killat muodostavat A-Kiltojen Liitto ry:n. A-Kiltojen Liitto edistää toipumiskulttuuria A-killoissa ja tekee A-kiltatoimintaa valtakunnallisesti näkyväksi. Paikalliset A-killat tekevät yhteistyötä hyvinvointialueiden ja muiden hyvinvointia lisäävien tahojen kanssa.