Koska:
10.5.2022 @ 18:30
2022-05-10T18:30:00+03:00
2022-05-10T18:45:00+03:00
Hinta:
25/ 22/ 16 €

HUOM! Sibelius-Akatemian kahden oopperan kokonaisuudesta Il Campanello on peruttu sairastapauksen vuoksi. La Gazzetta toteutuu normaalisti.
Oopperaillan kesto lyhenee, tapahtuman kokonaiskesto (sis. väliajan) on noin 2 h 15min.

Muutoksesta johtuen ostetun lipun voi halutessaan palauttaa 30.6.2022 mennessä. Lippu.fi on yhteydessä kaikkiin lipunostaneisiin asiakkaisiin.

Gaetano Donizetti: Il CampanelloGioachino Rossini: La GazzettaSibelius-Akatemian kahden oopperan esityskokonaisuudessa nähdään koomiset oopperat: Gaetano Donizettin yksinäytöksinen Il Campanello sekä Gioachino Rossinin La Gazzetta. Molemmat oopperat esitetään alkuperäiskielellä italiaksi.Il Campanello (1841)Juhlaväki on kokoontunut juhlistamaan arvostetun apteekkari Don Annibalen häitä. Juhlintaan osallistuu myös nuoren morsiamen Serafinan entinen mielitietty Enrico, joka haluaa voittaa Serafinan takaisin. Pariskunnan hääyö keskeytyy kerrasta toiseen, kun valepukuinen Enrico astuu apteekkiin mitä mutkikkaampien tarpeiden kanssa, eikä apteekkarilla ole muuta vaihtoehtoa, kuin yrittää auttaa asiakastaan. Miten käy lopulta hääyön, kun apteekin ovikello soi taukoamatta ja aamu alkaa pian sarastaa?La Gazzetta (1816)Kaupungissa kuhisee, kun napolilainen mahtimies Don Pomponio on julkaissut sanomalehdessä ilmoituksen, jossa hän etsii tyttärelleen, kauniille Lisettalle, aviomiestä. Isältään salassa Lisetta on kihlautunut nuoren majatalonpitäjän Filippon kanssa, joka ei Don Pomponion mielestä ole missään nimessä sopiva sulhasehdokas. Samaan aikaan majataloon saapuu varakas kosijaehdokas Alberto, joka väärinkäsityksen myötä iskeekin silmänsä kylässä asuvaan Doraliceen luullessaan tätä Don Pomponion tyttäreksi. Tyytyväisenä Albertoon Pomponio aikoo esitellä kosijaehdokkaan tyttärelleen. Lisetta ei ole kuitenkaan ehdokkaasta yhtä innoissaan ja uhmaa isänsä tahtoa. Filippon aiheuttamien väärinkäsitysten ja valeasujen sekoittama Don Pomponio on lopulta vaikean valinnan edessä: hyväksyäkö nuorten rakkaus vai heiluttaako hyvästit rakkaalle tyttärelleen.Sibelius-Akatemian oopperaMarkus Lehtinen ja Aku Sorensen, musiikin johtoMarkku Nenonen, ohjaus ja lavastussuunnitteluTaina Relander, puvustussuunnitteluTuija Luukkainen, maskeeraussuunnitteluEssi Santala, valosuunnitteluEsiintyjät: Ruusu-Maaria Brousseau, Akseli Ferrand, Ruut Eleonoora, Fanny Henn, Martin Iivarinen, Valentin Lee, Akseli Mattila, Marianne Montonen, Emma Mustaniemi, Júlia Pérez Arquillo, Janne Sihvo, Johanna Takalo, Jussi Vänttinen ja Tiitus Ylipää.Konsertti on osa Kolmisointu-sopimusta, joka tuo Järvenpään kaupungin, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian ja Kallio-Kuninkalan omistavan Leonora ja Yrjö Paloheimon säätiön yhteistyönä monipuolisia tapahtumia Järvenpäähän.Tapahtuman kesto: Kesto: n. 3,5 tuntia. Il Campanellon kesto on n. 1 tunti ja La Gazettan kesto n. 2 tuntia. Oopperoiden välissä on normaali väliaika ja La Gazettan keskellä toinen lyhyt tauko.Tapahtuman järjestäjä: Järvenpään kulttuuri- ja tapahtumapalvelutLipun tapahtumaan voi hankkia myös Järvenpää-talon lipunmyynnistä Kaikukortilla

Tilaa väliaikatarjoilut ennakkoon tästä: Compass Group – Järvenpää talo – Varauspalvelu (asio.fi)