Koska:
6.4.2022 @ 19:00
2022-04-06T19:00:00+03:00
2022-04-06T19:15:00+03:00
Hinta:
22,50/ 20/ 15€

Suomalaisen nykytanssin kärkiryhmä Susanna Leinonen Companyn (SLC) kantaesitys Juuret pohtii mistä tulemme ja keitä olemme.

Teos kahlaa läpi suomalaisuuden ydintä ja sitä mitkä tekijät juurtuvat meihin elämän viedessä meitä eteenpäin. Se sukeltaa muistoihin, jotka elävät meissä ja näkyvät kehoissamme. Kehojen kantamat, ainutlaatuiset tarinat muovautuvat liikkeen keinoin koreografiaksi, joka yhdistää eri sukupolvet. Elämän kerrostumista syntyy kehollinen kuvaus, joka ulottuu sanojen tuolle puolen.

Teoksen visuaalisesta ilmeestä vastaa pukusuunnittelija Sari Nuttunen yhdessä koreografi Susanna Leinosen kanssa ja äänimaailmasta rap-artisti, säveltäjä ja äänisuunnittelija Kasperi Laine.

Teoksen tanssijoina toimivat Susanna Leinonen Companyn ammattitanssijat ja työpajoista valikoituneet ikäihmiset. Juuret-teoksen tavoitteena on lisätä ikäihmisten osallisuutta aktiivisina toimijoina kulttuurin kentällä ja se on osa Helsingin kaupungin ikäihmisten kulttuurin ja liikunnan edistämishanketta.

Susanna Leinonen on yksi kansainvälisesti arvostetuimmista suomalaisista koreografeista. Leinonen on tunnettu persoonallisesta ja teknisesti vaativasta liikekielestä, joka yhdistää klassisen baletin ja nykytanssin elementtejä. Susanna Leinonen Companyn teokset ovat ihastuttaneet kriitikoita ja yleisöjä tinkimättömän taiteellisella visiolla ja henkeäsalpaavalla visuaalisuudella. Pitkän uransa aikana SLC on esiintynyt menestyksekkäästi lähes 30 maassa.Kesto: 45 min + esitysten jälkeen yleisökeskustelutilaisuus. Ei väliaikaa.Tapahtuman järjestäjä: Järvenpään kulttuuri- ja tapahtumapalvelut & Susanna Leinonen Company

Lipun tapahtumaan voi hankkia myös Järvenpää-talon lipunmyynnistä Kaikukortilla